Domov arrow Novice arrow Povračilo DMV
Povračilo DMV Natisni E-pošta

citroen-c8

Pri nakupu rabljenega vozila imate možnost povračila DMV.

Do povračila DMV so upravičene:

 • družine z najmanj tremi otroki
 • invalidske organizacije in
 • invalidi (kupec je lahko invalid oz. njegovi starši).

 

 

V Zakonu o davku na motorna vozila (Uradni list RS, št. 72/06 - uradno prečiščeno besedilo) in
Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o davku na motorna vozila (ZDMV-C), ki ga je sprejel Državni zbor Republike Slovenije na seji 28. januarja 2010 (Uradni list RS, št. 09/2010) se povračilo DMV lahko uveljavlja:

 • od vozil, ki so nabavljena za prevoz družin, ki imajo tri ali več otrok,
  in sicer od enega motornega vozila s pet ali več sedeži,
  ki ga največ enkrat v treh letih kupi eden od roditeljev v družini,
  ki ima tri ali več otrok, ki še niso dopolnili 18 let.

  Oprostitev po tej točki se uveljavlja na podlagi fakture za nakup vozila, prometnega dovoljenja in dokazila o skupnem gospodinjstvu ob vložitvi napovedi pri finančnem organu v treh mesecih od nakupa. Finančni urad vrne plačani davek iz tega zakona v 30 dneh po prejemu zahtevka. V prometno dovoljenje in register gospodinjstev se vpiše, da je za kupljeno vozilo uveljavljeno povračilo davka. Oseba iz prvega stavka te točke motornega vozila ne sme prodati ali ga brezplačno ali kako drugače odtujiti pred potekom triletnega roka od dneva nakupa, sicer mora plačati razliko do polnega zneska davka, obrestovano po obrestni meri za zamudne obresti, določeni v posebnem zakonu.

 

 • od vozil, ki so nabavljena za prevoz invalidov, in sicer od enega motornega vozila z delovno prostornino bencinskega motorja do 1,8 l in dieselskega motorja do 1,9 l oziroma z delovno prostornino bencinskega motorja do 2 l in dieselskega motorja do 2,2 l za motorno vozilo z avtomatskim upravljanjem

 • od vozil posebej prirejenega za prevoz invalidov na invalidskem vozičku, ki ga največ enkrat v petih letih kupijo invalidske organizacije in osebe, ki imajo vozniško dovoljenje ali jim je potrebna pomoč drugih oseb, ki imajo vozniško dovoljenje.Oprostitev po tej točki se uveljavlja ob vložitvi napovedi pri finančnem uradu z vložitvijo zahtevka za povračilo plačanega davka pri finančnem uradu v treh mesecih od nakupa. Finančni urad vrne plačani davek iz tega zakona v 30 dneh po prejemu zahtevka.

  Če invalidska organizacija, invalid oziroma njegovi starši ali skrbniki prodajo motorno vozilo ali ga brezplačno ali kako drugače odtujijo pred potekom petletnega roka od dneva nakupa oziroma uvoza, morajo plačati davek v višini davka, za katerega se je zahtevalo vračilo in pripadajoče obresti od dneva nakupa oziroma uvoza do dneva plačila davka. Ob izpolnjevanju osnovnih pogojev se pravica do oprostitev po tej točki na novo vzpostavi dan po takšnem plačilu. Če je bilo motorno vozilo poškodovano v prometni nesreči za več kot 70% tržne vrednosti motornega vozila na dan nesreče, se sme poškodovano motorno vozilo prodati, ne da bi bil plačan davek. Če invalid umre pred potekom petletnega roka od dneva nakupa oziroma uvoza motornega vozila, smejo zakoniti dediči prodati motorno vozilo, ki so ga podedovali, ne da bi plačali davek. Vojni invalid prve skupine, ki uveljavi pravico do doplačila k stroškom tehničnega pripomočka - osebnega motornega vozila po Zakonu o vojnih invalidih (Uradni list RS, št. 63/95, 19/97 in 75/97), nima pravice do davčne oprostitve iz te točke.

 

 

AVTO MIK d.o.o. 
Ulica 15. maja 12G
6000 Koper,  Slovenija

Kje smo?  (lokacija na zemljevidu)

E - mail:
E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript
E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript  

Tel: 00386 (0)5 630 40 40

Fax: 00386 (0)5 630 40 41

GSM:
00386 (0)41 615 726
00386 (0)41 344 853

URNIK:
 • ponedeljek - petek:
  08:00 - 16:00
 • sobota: po predhodni najavi je možen ogled izven urnika.
 • nedelja, prazniki: ZAPRTO
FINANCIRANJE:       ...več
- Finančni lizing za nakup rabljenega vozila do 84 mesecev  
- Bančni kredit do EUR 20.000,00

GARANCIJA:             ...več
- Ob nakupu našega rabljenega vozila dobite 30-dnevno garancijo.
- Ob financiranju z leasingom enoletno jamstvo brez doplačila vključimo v dobo financiranja.

AKTUALNO:
Povračilo DMV za družine z najmanj tremi otroki in invalide ali invalidne organizacije.  ...več

Oglejte si ponudbo vozil >>
AVTO.NET - ponudba vozil Avto mik d.o.o.

Pozabljeno geslo?